Barn och tandkräm: Hur man introducerar och väljer tandkräm för de små

Barn och tandkräm: Hur man introducerar och väljer tandkräm för de små
[ux_featured_products products="" columns="4"]

Barn och Tandkräm: Hur man introducerar och väljer tandkräm för de små

När det gäller barns tandvård är det viktigt att börja med goda vanor redan från en ung ålder. Att använda tandkräm är en viktig del av tandborstningsrutinen, men för många föräldrar kan det vara förvirrande att veta när man ska introducera tandkräm för sina barn och vilken typ av tandkräm man ska välja. I denna artikel kommer vi att titta på bästa sätten att introducera tandkräm för små barn och hur man väljer rätt tandkräm för deras behov.

Introducera tandkräm till små barn

När det kommer till att introducera tandkräm för små barn, är det viktigt att börja i rätt tid och på rätt sätt. En vanlig rekommendation är att börja använda tandkräm när barnet får sitt första tänder, vilket vanligtvis är runt sex månaders ålder. När du introducerar tandkräm för ditt barn, bör du använda en mängd tandkräm som är lika stor som ett risgryn. Denna mängd är tillräcklig för att ge ett skikt av skyddande fluorid på tänderna, men tillräckligt liten för att undvika att barnet sväljer för mycket tandkräm.

För små barn kan det vara fördelaktigt att använda en tandborste med extra mjuka borststrån och en liten tandborsthuvud som är speciellt utformad för deras små munnar. Det är viktigt att övervaka barnet när de borstar tänderna för att säkerställa att de inte sväljer tandkrämen och för att se till att de når alla ytor av tänderna. När barnet når tre års ålder kan du också överväga att introducera tandborstning med en liten mängd fluoridfri tandkräm för att lära dem att spotta ut tandkrämen istället för att svälja den.

Välja rätt tandkräm för små barn

När det gäller att välja rätt tandkräm för små barn, finns det några faktorer som föräldrar bör ta hänsyn till. En viktig faktor att tänka på är mängden fluorid i tandkrämen. Med tanke på barns benägenhet att svälja tandkräm är det viktigt att undvika för mycket fluorid, vilket kan leda till fluoros, en skada på tändernas emalj. American Dental Association rekommenderar att barn under tre år använder en tandkräm med en mängd fluorid som är stor som en ärta, medan barn som är äldre än tre år kan använda en tandkräm med en mängd fluorid som är stor som en ärta.

Utöver mängden fluorid är det också viktigt att överväga smaken och konsistensen av tandkrämen. Många barn föredrar en mild smak och en gelkonsistens, så det kan vara en god idé att prova olika tandkrämer för att hitta en som passar ditt barns preferenser.

Sammanfattning

Att introducera och välja tandkräm för små barn kan vara en utmanande uppgift, men det finns några riktlinjer som föräldrar kan följa för att säkerställa en god tandborstningsrutin för sina barn. Att börja använda tandkräm vid sex månaders ålder, använda rätt mängd fluorid och välja en tandkräm med en mild smak och gelkonsistens kan hjälpa till att göra tandborstning till en positiv upplevelse för barnet och bygga goda tandvårds vanor för framtiden.

Vanliga frågor

När ska jag börja använda tandkräm för mitt barn?

En vanlig rekommendation är att börja använda tandkräm när barnet får sitt första tänder, vilket vanligtvis är runt sex månaders ålder.

Hur mycket fluorid ska finnas i barnets tandkräm?

American Dental Association rekommenderar att barn under tre år använder en tandkräm med en mängd fluorid som är stor som en ärta, medan barn som är äldre än tre år kan använda en tandkräm med en mängd fluorid som är stor som en ärta.

[ux_featured_products products="" columns="6"]