5 produkter för att stärka ditt immunförsvar

5 produkter för att stärka ditt immunförsvar

    Immunförsvaret är kroppens försvarslinje. Ett effektivt immunförsvar är avgörande för att upprätthålla hälsa och välbefinnande. Immunförsvaret består av många delar och kan försvagas av sjukdom, miljö eller livsstil. Stöd till immunsystemet är det bästa sättet att förebygga sjukdomar. Det är bra att ta hand om kropp och själ genom motion, sömn, stresskontroll och kost, liksom att komplettera immunförsvaret med produkter som är utformade för att stärka kroppens naturliga försvar. Ju starkare dessa försvar är, desto mindre sannolikt är det att vi är sårbara för bland annat bakterier och virus. Nedan följer de bästa tillskottsalternativen för att optimera ditt immunförsvar:

 

1 – MULTIVITAMIN

 


   Detta tillskott, som framställs genom sammanslagning av flera vitaminer och mineraler, finns både i rutinen för kroppsbyggare och i medicinska indikationer för stillasittande personer. Det beror på att listan över fördelar är omfattande och garanterar den mängd näringsämnen som organismen behöver för en hälsosam rutin. Multivitaminet verkar på immuniteten och även på antioxidantförsvaret, förutom att det är fördelaktigt även för benhälsan och för ledningen av nervimpulsen.

 

2 – VITAMIN C

 


   C-vitamin är en av de mest kända vitaminerna för att stärka immunförsvaret, men få människor vet hur viktigt det är. Det är ett viktigt mikronäringsämne och en kraftfull antioxidant.
   C-vitamin är viktigt för en god immunfunktion och bidrar till immunförsvaret genom att stödja olika cellfunktioner i det medfödda och adaptiva immunsystemet.
   C-vitamin kan ansamlas i fagocytiska celler, t.ex. neutrofiler, där det kan utföra flera viktiga immunförsvarsåtgärder.
   Den är involverad i kemotaxis (förflyttning av viktiga mikroorganismer) och fagocytos, vilket i huvudsak innebär att den hjälper till att avlägsna skadliga patogener och cellrester från kroppen.
   C-vitamin spelar också en roll för att döda skadliga mikrober.
   Det har också visat sig öka differentieringen och spridningen av B- och T-celler,   vilket avsevärt kan förbättra det allmänna immunförsvaret.
   Tillskott av C-vitamin kan bidra till att förebygga och behandla luftvägsinfektioner och systemiska infektioner.

 

3 – GLUTAMIN

 


   Glutamin är en aminosyra som också används vid postoperativ behandling och återhämtning. I samband med fysisk aktivitet verkar detta tillskott för att minska oxidativ stress och för muskelåterhämtning. Glutamin hjälper också till att återställa immunförsvaret just för denna effekt. Det ger det glykogen som används av muskelvävnad och kan vara en bra bundsförvant för full hälsa.

 4 – ZINK

 


   Zink spelar en viktig roll för att upprätthålla ett sunt immunförsvar. Det bidrar också till ämnesomsättningen, är viktigt för sårläkning och för lukt- och smaksinnet.
   Zink är ett spårämne som är nödvändigt för ett friskt immunförsvar. Brist på detta mineral kan därför göra en person mer mottaglig för sjukdomar. Därför är det nödvändigt att få en konstant tillförsel genom tillskott, hälsosam och balanserad kost.

 

5 – ELDERBERRY

 


   Höstbär är en kraftfull ört som är rik på antioxidanter och kan hjälpa dig att hålla dig frisk på många sätt. Hålbär kan konsumeras i form av kosttillskott, sirap, sugtabletter eller läckra teer. När du väl känner till fördelarna med detta ämne (som är särskilt bra under vintermånaderna) vill du genast lägga till det i din hälsorutin.
    Förutom att undvika en anstormning av förkylnings- och influensavirus kan polyfenoler från svart fläderbär (en annan klass av antioxidanter) bidra till att förbättra kroppens komplementsystem, en delmängd av det medfödda immunsystemet som ansvarar för att hantera antikroppar och fagocytiska celler.    Antikroppar fungerar som en källa till “immunologiskt minne” som kroppen lagrar för senare invasioner av samma typ av patogen. På så sätt kan vi “kväva” patogenen i sin linda innan den sprider sig till andra delar av kroppen. Genom att förbättra immunförsvarets minne kan vi snabbt stoppa infektioner innan de leder till sekundära symtom som feber, ont i halsen och värkande halsar.

HÄR HITTAR DU DESSA OCH ANDRA PRODUKTER FÖR ATT STÄRKA DITT IMMUNFÖRSVAR.

-9%
-19%
195.47 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *