Arctic Blue har med lanseringen av sin nya produkt tagit bort den obehagliga fisksmaken och matsmältningsbesvären som omega 3-baserade kosttillskott vanligtvis ger upphov till.
Företaget har svarat på det gamla problemet med en fiskig eftersmak i omega 3-baserade kosttillskott som leder till matsmältningsbesvär.
“Den obehagliga smaken och de fiskiga uppstötningar som följer är inte normala. De tyder på att de känsliga omättade Omega-3-fetterna har skadats och oxiderats, vilket resulterar i en smakavvikelse”, säger Ludo van de Wiel, grundare och VD för Arctic Blue.
Detta gör kosttillskotten mindre effektiva och försämrar deras kvalitet.
Fokus på hälsosamma fetter
Omega 3-fettsyror kan minska riskerna för hjärthälsa, t.ex. hjärt-kärlsjukdomar och blodproppar. Harvard Health hävdar till exempel att omega 3-fetter sänker blodtrycket och hjärtfrekvensen samt förbättrar blodkärlens funktion.
Mayo Clinic kopplar de potentiella fördelarna med omega 3-fetter till att minska höga triglycerid- och kolesterolnivåer och hantera reumatoid artrit.
“Problemet är smaken. Omega 3 kommer vanligtvis från fisk och människor tar för givet den vanliga eftersmaken eller fisklukten som uppstår efter intag. Uppstötningarna är det värsta”, säger Van de Wiel.