Omegas

Omegas

   Omegas är fettsyror som är viktiga för att hälsan ska vara i balans. De är omättade fetter som optimerar funktioner som är kopplade till kontroll av inflammation, bevarande av nervsystemet och hjärnans och ögats hälsa, upprätthållande av kolesterol och fungerar också som en energikälla för kroppen.
    Omega 3 och 6 är nyttiga fetter som finns i fisk som lax, sardiner och tonfisk och i nötter som valnötter, chiafrön och mandlar. Dessa fetter produceras inte av kroppen och måste därför konsumeras för att stärka immunförsvaret, förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och förbättra inlärnings- och minnesförmågan. Omega 9 finns i vegetabiliska livsmedel som avokadoolja, valnötter och olivolja, men det är inte nödvändigt eftersom kroppen tillverkar det av omega 3 och 6.
   Trots att det är lätt att hitta i fisk och grönsaker kan tillskott vara lämpligt för att förbättra hjärnans funktion och till och med hos barn, för att hjälpa till med mognaden av nervsystemet vid till exempel hyperaktivitet.

 

OMEGASTILLSKOTT

 


   Kosttillskott av omega 3, 6 och 9 kan vara lämpligt under graviditet, amning eller för behandling av specifika problem. Den rekommenderade dosen varierar dock beroende på individuella näringsbehov, typ av kost och aktuellt hälsotillstånd.
   Omegastillskott finns i kapslar eller mjuka geler. De är populära bland konsumenterna eftersom de är smaklösa och lätta att svälja, och kapslarna består vanligtvis av ett mjukt gelatinskikt,
   Fördelarna med omega i kroppen är betydande och fortsätter att bevisas. En tillräcklig konsumtion är ett viktigt sätt att skydda din hälsa, och eftersom det är en essentiell syra som inte produceras av kroppen, är det nödvändigt att komplettera den.

Här hittar du våra omega-produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *