Proteinbar: vet när du ska äta den och vilka fördelar den har

Proteinbar: vet när du ska äta den och vilka fördelar den har

   Proteinbars används ofta av idrottsutövare, men det finns fortfarande många tveksamheter kring detta livsmedel. Kan det trots allt betraktas som en måltid? Eller är det bara ett mellanmål? När ska jag äta en proteinbar? Och vad är syftet med en proteinbar?
   Mycket kort och enkelt: Proteinbaren är ett mellanmålsalternativ och som namnet antyder är den en proteinbomb – den kan innehålla upp till 20 g av denna komponent i en enda portion!
    Eftersom det bara är ett mellanmål bör baren alltid komplettera idrottarens kost och aldrig ersätta en måltid helt och hållet. Detta beror på att en välbalanserad kost, även om den är mycket näringsrik, behöver andra komplement för att uppnå ett hälsosamt liv – t.ex. kolhydrater, vitaminer, lipider osv.

 

Vad är en proteinbar bra för?

 

   Proteinbars ger många fördelar för människokroppen, till exempel:

 

– Stärker immunförsvaret;
– Ökning av muskelmassa
– Ökad produktion av antikroppar;
– Minskad slapphet i huden.

 

   På grund av den mättnadskänsla som de ger förhindrar proteinbars att idrottaren äter för många kaloririka mellanmål under dagen. För att inte tala om en annan fördel jämfört med spannmålsbars: de innehåller mindre socker!

 

Fördelar med proteinbars

 

– Främjar mättnad
– Hjälper kroppssammansättningen
– Bidrar till prestation och hälsa;
– Mer praktiskt för mellanliggande snacks;
– Praktiskt och hälsosamt alternativ.

 

När ska jag äta proteinbars?

 

   För att besvara denna fråga på bästa sätt är det säkraste sättet att söka hjälp av en näringsläkare.
   Men i allmänhet kan vi säga ja: det kan konsumeras varje dag, så länge idrottaren förstår att det inte är idealiskt för att uppnå en balanserad kost, vilket vi redan har nämnt.
   När du har besökt en näringsexpert vet du vilken tid som är idealisk för att konsumera dessa barer, beroende på dina behov. I allmänhet konsumeras de dock före eller efter träningen, men de är också ett snabbt och praktiskt alternativ för ett eftermiddags mellanmål under hektiska dagar.
   Om du äter proteinbaren före träningen är det idealiska att du har ätit en komplett och balanserad måltid cirka 2 timmar före träningen, medan baren kan ätas cirka 15 minuter innan du börjar träna.
   Om du föredrar att äta den efter träningen bör du också äta den cirka 15 minuter efter att du har avslutat dina övningar, förutom att du äter en komplett måltid mellan 2 och 3 timmar efter avslutad fysisk aktivitet.

 

Hur väljer man den bästa proteinbaren?

 

   När du väljer en proteinbar är det mycket viktigt att titta på råvarans ursprung och sammansättning. Undvik dem som innehåller socker, konstgjorda sötningsmedel, konstgjorda färgämnen och aromer. Alternativet och valet av proteinbar bör vara det hälsosammaste möjliga, eftersom det är det som ger fördelar för hälsan.
   I ECO SUPPLEMENTS hittar du de bästa alternativen!

HÄR HITTAR DU VÅRA PROTEINBARSALTERNATIV

-45%
-45%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *